frissesség nézettség imdb filmek sorozatok
X
További tartalom...
X
Alec Baldwin filmek IMDb átlag: [6.4] 22 film - 66 éves -

Eredeti neve Alexander Rae Baldwin, testvérei szintén színészek. Eleinte televíziós sorozatokban volt látható, 1987-ben szerepelt először mozifilmben. Játszott többek között a Keresztanya, a BeetleJuice, a Vadászat a Vörös Októberre, a Fogd a nőt és fuss, a Bűvölet, a Kísért a múlt, Az esküdt, A kód neve: Merkúr, a Sztárom a párom, az Aviátor és a Megmaradt Alice-nek című filmben is. Két Emmy- és három Golden Globe-díjat nyert, 2004-ben Oscar-díjra jelölték. Első felesége Kim Basinger volt, öt gyermek édesapja.

Érdekességek:
- Tim Burton és a Warner Brothers Studios őt tekintette Batman/Bruce Wayne szerepére a Batman - A denevérember (1989) című filmben, amelyet Michael Keaton kapott.
- 2010. február 11-én telefonon vitába keveredett lányával, Irelanddel, és megfenyegette, hogy tablettákat vesz be. Amikor Ireland megpróbálta visszahívni, de nem tudta elérni, tárcsázta a 911-et. Ugyanezen a napon Alecet a Lenox Hill Kórházba szállították, majd néhány órával később kiengedték.
- Egy 2013-as interjúban azt állította, hogy a Capital One reklámjaiból származó összes pénzt jótékony célra fordítja, és még „rászokott a pénz odaadására”.
- 26 évesen belépett az Anonim Alkoholisták közé.
- 2011. december 6-án eltávolították az American Airlines egyik járatáról a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren, mert állítólag nem kapcsolta ki a mobiltelefonját.
Született: 1958-04-03