frissesség nézettség imdb filmek sorozatok
X
További tartalom...
X
Reese Witherspoon filmek IMDb átlag: [6.6] 20 film - 48 éves -

1976-ban született New Orleansban, gyermekkorának egy részét Németországban töltötte. Kaliforniában, a Stanford Egyetemen tanult egy évig, tanulmányait színészkarrierje miatt szakította félbe. Pályája a Vadvirágok című tévéfilmmel indult, első nagyobb sikere a Holdember volt. Játszott a Rettegés, a Gimiboszi és az Amerikai pszicho című filmben, de vendégszerepelt a Jóbarátokban is.

2001-ben kapta meg a Dr. Szöszi főszerepét, mely nemzetközileg is ismertté tette, majd feltűnt a Mindenütt nő és a Hiúság vására című alkotásokban is. A nyughatatlan című 2005-ös filmért számos díjat nyert, köztük az Oscart. Az elmúlt bő tíz évben olyan produkciókban volt látható, mint a Kiadatás, a Négy karácsony és a Vadon, amely újabb Oscar-jelölést hozott a számára. Producerként is dolgozik, illetve karitatív munkákat is vállal. Első férje Ryan Philippe volt, jelenleg Jim Toth-tal él együtt.

Érdekességek:
- Néhány cég megkereste zenei felvétel céljából, miután
saját énekhangját adta a A nyughatatlan (2005) című filmhez.
- Hét évig volt tornász.
- Esküvőjének vendégei között volt Renée Zellweger, Matthew McConaughey, Tobey Maguire, Robert Downey Jr., Alyssa Milano, Isla Fisher, Selma Blair és Salma Hayek.
- Anyja, Betty, Ph.D. a gyermekápolásban, édesapja, John sebész.
8 hónapos terhes volt fiával, Tennessee-vel, amikor befejezte az Ördöglakat (2013) forgatását.
- Egyike annak a 13 színésznőnek, aki elnyerte az Oscar-díjat, a BAFTA-díjat,
a Critics Choice-díjat, a Golden Globe-díjat és a SAG-díjat ugyanazért az
alakításért.
- Antik ágyneműt gyűjt, és megőrül a régi hímzésekért.

Született: 1976-03-22